Eindconclusie onderzoek

In deze eindconclusie staan de onderzoeksresultaten die wij het belangrijkst achten.

Vriendschap gaat een steeds belangrijkere rol spelen in het leven van onze doelgroep.Vrienden zijn even belangrijk als ouders in de puberteit als het gaat om goedkeuring. De jongeren voelen een bepaalde druk vanuit hun vriendengroep, ze willen geaccepteerd worden binnen hun groep. De ontwikkeling van een imago en eigenwaarde wordt grotendeels bepaald door de vriendengroep.

Internet wordt door de doelgroep vooral gebruikt om te communiceren met vrienden. Hierdoor wordt de vriendschap alleen maar hechter.

Intieme vriendschappen komen meer voor bij meisjes, vertrouwen speelt een grote rol. Bij jongens is dit minder.

Jongeren zijn erg actief op social media. Zij plaatsen veel foto’s om deze te delen. Door positieve reacties van andere op hun foto’s groeit het zelfvertrouwen en krijgen jongeren een positiever zelfbeeld. Hyves en Facebook wordt het meest gebruikt door de doelgroep

Hobby’s heeft iedereen binnen de doelgroep. Hierdoor leren zij ook veel vrienden kennen, maar de meeste vriendschappen ontstaan nog wel op school.

Praten, lachen en een ‘klik’ zijn de woorden die centraal staan als jongens aan vriendschap denken. Bij de meisjes staat vertrouwen centraal. Hierdoor hebben zij ook intiemere vriendschappen. Leeftijd en afstand vormt geen belemmeringen voor het onderhouden van een vriendschap. Contact met vrienden is er elke dag. Is het niet face-to-face dan is het wel via internet.

De meeste jongeren zijn uiterest tevreden met hun vriendschap. Het gemiddelde cijfer dat zij hun vriendschap geven is een 8.5.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: